Recept: Chorizokroketjes

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Tapas

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

250 gr chorizo in dunne plakjes
3 eieren
2 el boter
3 el bloem
3,75 dl melk
peper
zout
nootmuskaat
100 gr paneermeel
olijfolie om mee te frituren

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de chorizo in dunne reepjes en haal deze door 1 ei en 1 eidooier, laat de boter smelten roer de bloem hierdoor en laat het goudgeel worden.

  2. Voeg de melk toe en kook het geheel 1 keer.

  3. Laat het geheel afkoelen en indikken tot bechamel saus.

  4. Voeg de chorizo toe en breng op smaak met kruiden.

  5. Klop het resterende ei en eiwit op.

  6. Maak kroketten van het vleesmengsel en rol deze door de bloem, ei en paneermeel en frituur ze in olijfolie.

  7. Even uitlekken en direct opdienen.