Recept: Champignons met knoflook
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
12Ingrediënten
12 middelgrote champignons
citroensap
30 gr boter
4 geperste tenen knoflook
1 el cognac
4 el oud broodkruim
3 el fijngeknipte peterselie
zout
versgemalen peper
citroensap
30 gr boter
4 geperste tenen knoflook
1 el cognac
4 el oud broodkruim
3 el fijngeknipte peterselie
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Veeg de champignons schoon, breek de steeltjes eraf en hak ze fijn.
Besprenkel de champignons met citroensap.
Bak de knoflook heel kort in 15 gr boter laat ze niet kleuren, voeg de gehakte stelen toe en bak ze kort mee.
Roer er van het vuur af de cognac, het broodkruim en de peterselie door en breng op smaak met zout en peper.
Zet de champignons in ovenschaaltjes en vul ze hoog op.
Verdeel de rest van de boter er in vlokjes over en bak de champignons in 12 minuten goudbruin.
Ook lekker met oesterzwammen.