Recept: Artisjok met tonijn

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Tapas

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

8 witte boterhammen
1 knoflookteen
3 el olijfolie
8 artisjokkenbodems uit blik
1 blikje tonijn op water
1 el fijngehakte peterselie
2 el gezeefde tomaten uit pak of blik
1 el fijngeknipte bieslook

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

  2. Steek met behulp van een glas 2 rondjes uit elke boterham.

  3. Roer de knoflook uit de knijper door de olijfolie.

  4. Spoel de artisjokkenbodems af en laat ze uitlekken.

  5. Laat de tonijn uitlekken.

  6. Smeer elk broodrondje dun in met de knoflookolie.

  7. Leg ze in de oven en bak ze in ongeveer 5 minuten knapperig en lichtbruin.

  8. Meng de peterselie en de gezeefde tomaten door de tonijn.

  9. Vul de artisjokkenbodem met dit mengsel.

  10. Leg de geroosterde broodrondjes op een schaal.

  11. Leg op elk rondje een gevulde artisjokkenbodem en strooi er bieslook over.