Recept: Smorrebrod
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
4 sneden wittebrood
4 sneden bruinbrood
4 sneden roggebrood
boter of margarine
4 blaadjes sla
danablue Deense blauwschimmelkaas
8 plakjes ontbijtspek, krokant gebakken
4 rauwe eierdooiers
4 hardgekookte eieren, in plakjes
1ui in ringen gesneden
2 tomaten, in plakjes
1/2 komkommer, in dunne plakjes
1/2 citroen, in dunne plakjes
radijsjes, in dunne plakjes
100 gr garnalen
2 zoute haringen
4 visfilets, gebakken
100 gr gerookte zalm
tonijn uit een blikje
deense viskuit, namaak kaviaar uit blik
vleeswaren, in plakjes naar keuze
zout
peper
4 sneden bruinbrood
4 sneden roggebrood
boter of margarine
4 blaadjes sla
danablue Deense blauwschimmelkaas
8 plakjes ontbijtspek, krokant gebakken
4 rauwe eierdooiers
4 hardgekookte eieren, in plakjes
1ui in ringen gesneden
2 tomaten, in plakjes
1/2 komkommer, in dunne plakjes
1/2 citroen, in dunne plakjes
radijsjes, in dunne plakjes
100 gr garnalen
2 zoute haringen
4 visfilets, gebakken
100 gr gerookte zalm
tonijn uit een blikje
deense viskuit, namaak kaviaar uit blik
vleeswaren, in plakjes naar keuze
zout
peper
Bereidingswijze van het recept
Snijd het wittebrood en het bruinbrood diagonaal in twee helften en bestrijk deze samen met het roggebrood vrij dik met boter.
Dep de blaadjes sla goed droog.
Leg er blaadjes sla op.
Leg op elke sandwich minstens twee verschillende soorten beleg.
Strooi er wat zout en peper over.
Garneer de sandwiches met kappertjes, uitjes, augurkjes of fijngeknipte dille of peterselie.
Combinatie naar keuze.