Recept: Scones

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken
Ontbijt en Lunch, Koud12

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

250 g zelfrijzend bakmeel
2 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
50 g boter of margarine
1 zakje vanillesuiker
2 el suiker
3/4 dl melk
1 ei
1/2 bekertje slagroom 125 ml
1/2 pot frambozenjam

Bereidingswijze van het recept

  1. Oven voorverwarmen op 225 graden C of gasovenstand 5.

  2. Bakblik met bakpapier bekleden.

  3. Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven.

  4. Vanillesuiker en suiker toevoegen.

  5. Boter met 2 messen door bloem in kleine stukjes snijden.

  6. Ei met melk loskloppen, 1/2 eetlepel bewaren, rest bij bloemmengsel schenken en geheel tot samenhangende bal kneden.

  7. Deeg tot lap van 2 1/2 cm dik uitrollen.

  8. Uit deeg 8 rondjes steken, op bakblik leggen en met rest van melk bestrijken.

  9. Scones in midden van oven in 10 minuten lichtbruin bakken.

  10. Scones uit oven op rooster laten afkoelen.

  11. Slagroom stijf kloppen.

  12. Scones met jam en slagroom serveren.

  13. In Engeland serveert men de scones met clotted cream een dikke room met een hoog vetgehalte.

  14. U kunt hiervoor in de plaats een wat luchtiger en minder vet mengsel geven.

  15. U kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.