Recept: Pan Bagna

Meer recepten in de categorie:

Ontbijt en Lunch, Koud

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 vers frans stokbrood
1 tl vers gehakte knoflook
2 el olijfolie
verse zwarte olijven
1 rode en groene paprika in ringen
radijsjes in plakjes
1 dun gesneden tomaat
5 ansjovis filets
1 el kappertjes
1 rode ui in ringen
1 blikje tonijn
1 ei hardgekookt

Bereidingswijze van het recept

  1. Dressing van rode wijnazijn, (evt.

  2. knoflook), mosterd en olie, naar smaak zout en peper.

  3. Verhouding is 1 deel azijn, 3 delen olie en mosterd naar smaak.

  4. Brood over de lengte halveren en in 3 stukken verdelen, besprenkelen met olijfolie en inwrijven met de knoflook.

  5. Daarop de paprika, olijven, tomaten, uien, radijs, ei, ansjovis en kappertjes leggen.

  6. Daarboven op nog de tonijn, besprenkelen met de dressing en nog wat peper en zout.

  7. Helften bij elkaar drukken en even laten staan.