Recept: Italiaanse Bol met tartaar

Meer recepten in de categorie:

Ontbijt en Lunch, Koud

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
1

Ingrediënten

1 Italiaanse bol
100 gr gesneden prei de prei kan geheel of gedeeltelijk vervangen worden door 150 g champignons
1 tartaartje
1 dl gekruide tomatensaus
2 eetlepels olijf olie
zout
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Rooster de opengesneden bol onder de grill of in het broodrooster tot de bovenkant lichtgekleurd is.

  2. Snijd de schoongemaakte en gewassen prei in ringetjes.

  3. Verhit de olie in een koekepan met een anti aanbaklaag.

  4. Bak het tartaartje in 6 minuten aan beide kanten bruin en keer het in die tijd een keer om.

  5. De juiste baktijd is afhankelijk van de gewenste graad van gaarheid.

  6. Neem het tartaartje uit de pan en roerbak de prei 2 minuten in het braadvet.

  7. Roer de saus erdoor en laat het geheel 2 minuten stoven.

  8. Breng verder op smaak met zout en peper.

  9. Warm het tartaartje nog kort door in de saus en schep het met de saus op de onderste helft van de bol.

  10. Dek af met de bovenste helft.