Recept: Engelse Sandwich
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
4 grote sneden mais vloerbrood
1/2 eetlepel olie
150 gram kipfilet
1/2 eetlepel Tandoori kruiden
1 bosuitje
1/4 rode paprika
zout
peper
blaadjes Lollo Verde
3 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1/2 eetlepel olie
150 gram kipfilet
1/2 eetlepel Tandoori kruiden
1 bosuitje
1/4 rode paprika
zout
peper
blaadjes Lollo Verde
3 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
Bereidingswijze van het recept
Verhit olie in een wok.
Snijd de kipfilet in zo dun mogelijke plakjes en wok deze samen met de Tandoori kruiden ongeveer 5 minuutjes.
Blijf voldoende omscheppen, de kip moet goudbruin en gaar zijn.
Laat de kip afkoelen.
Snijd ondertussen het bosuitje in dunne ringetjes en de paprika en kleine blokjes.
Als de kip lauwwarm is schep er dan voorzichtig een beetje Griekse yoghurt en een beetje mayonaise doorheen.
Nu kan ook de bosui en paprika worden toegevoegd.
Roer wat over is van de Griekse yoghurt en mayonaise door elkaar en smeer dit op de sneetjes brood.
Doe er een blaadje sla overheen en schep de Tandoori kipsalade erop.
Plaats het andere sneetje er opLeg de sandwiches op een bordje met eventueel een prikker er doorheen.