Recept: Broodje zalm

Recept informatie

Bereidingstijd:
15
Aantal personen:
1

Ingrediënten

1 ei
1 Italiaanse bol
1 tomaat
1 flinke tl mosterd
1 flinke el mayonaise
1 klontje boter
100 g gerookte zalmsnippers
zout
versgemalen peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook het ei in 8 min.

  2. bijna hard.

  3. Snijd het kapje van het broodje en rooster de beide helften onder de grill of in de broodrooster.

  4. Snijd de tomaat in dikke plakken.

  5. Roer de mosterd door de mayonaise.

  6. Bestrijk de broodhelften met de helft van de mosterdmayonaise.

  7. Verhit een klontje boter in de koekenpan en bak de plakken tomaat kort aan twee kanten op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren.

  8. Leg ze op de onderste helft van het broodje en bestrooi met wat zout en peper.

  9. Bak de zalmsnippers kort in de achtergebleven boter en bestrooi ze met wat peper.

  10. Schep de zalm over de tomaat.

  11. Leg daarop het gehalveerde gekookte ei en verdeel er de resterende mayonaise over.

  12. Dek af met het broodkapje.