Recept: Broodje Gezond 1
Recept informatie
Bereidingstijd:
35 minuten wachttijd 30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 rode paprikas
1 stokbrood
1 el grove mosterd
185 g tonijn naturel blik uitgelekt
2 el kappertjes
1/2 kop fijngehakte peterselie
1 el citroensap
1,25 dl magere yoghurt
8 slabladen
4 koude gekookte aardappelen, in plakjes
2 hardgekookte eieren, in plakjes
versgemalen zwarte peper
1 stokbrood
1 el grove mosterd
185 g tonijn naturel blik uitgelekt
2 el kappertjes
1/2 kop fijngehakte peterselie
1 el citroensap
1,25 dl magere yoghurt
8 slabladen
4 koude gekookte aardappelen, in plakjes
2 hardgekookte eieren, in plakjes
versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op 250 graden C.
Leg de hele paprikas op een bakblik en bak ze 25 min de schil vormt blaren en wordt zwart.
Laat ze afkoelen en trek de schil eraf.
Snijd ze door, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en bestrijk de onderkant licht met mosterd.
Schep de tonijn, kappertjes, peterselie, citroensap en yoghurt er doorheen.
Leg de slabladen op de mosterd.
Schep het tonijnmengsel, de plakjes aardappel en ei en de paprikareepjes erop en strooi er veel zwarte peper over.
Leg de bovenste helft van het brood erop.
Wikkel het geheel stijf in plasticfolie en leg het minstens 30 min.
In de koelkast.
Serveer het brood in 4 stukken.