Recept: Zalm Amuse
Recept informatie
Bereidingstijd:
Aantal personen:
4Ingrediënten
80 gr verse zalm
80 gr gerookte zalm
20 gr sjalot fijngesnipperd
peper
zout
citroensap
1/2 bosje bieslook
75 ml creme fraiche
50 gr zeekraal
1 potje zalmeitjes
80 gr gerookte zalm
20 gr sjalot fijngesnipperd
peper
zout
citroensap
1/2 bosje bieslook
75 ml creme fraiche
50 gr zeekraal
1 potje zalmeitjes
Bereidingswijze van het recept
Hak de zalm en de gerookte zalm zeer fijn tot tartaar.
Breng de zalm op smaak met peper, zout, citroensap en de sjalot.
Zet de gehakte zalm koel weg.
Snijd de bieslook zeer fijn en roer het door de creme fraiche.
Maak de zeekraal schoon.
Vul een steker met de zalm en zet deze op een mooi bord.
Druk de zalm met een stampertje voorzichtig aan en verwijder de steker.
Doe dit dus vier maal.
Drapeer de saus eromheen.
Strooi er wat zeekraal en zalmeitjes omheen.