Recept: Kip kerrie Amuse
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
12Ingrediënten
200 gram kipfilets
1 appel
30 gram boter
1 dl. kippenbouillon (van een blokje)
1 tl kerrie poeder
peper
zout
3 eetlepels room
1 appel
30 gram boter
1 dl. kippenbouillon (van een blokje)
1 tl kerrie poeder
peper
zout
3 eetlepels room
Bereidingswijze van het recept
Snijd de kipfilets in dunne plakjes.
Schil de appel verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Bak de kip even aan in hete boter.
Voeg de stukjes appel toe, en bak beide onder voortdurend roeren.
Voeg de kerrie erdoor.
Giet de kippenbouillon erbij en laat het geheel 5 minuten sudderen.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de saus tot de helft inkoken.
Roer de room erdoor en laat nog even indikken.
Verdeel het geheel over de amuselepels en dien warm