Recept: HOLLANDSE LASAGNE MET PREI.

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Pasta's

Recept informatie

Bereidingstijd:
65 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

150 gr. tagliatelle
50 gr. boter of margarine
1 middelgrote prei in stukjes
1 kleine winterwortel in blokjes
1/2 zakje pijnboompitjes
2 dl. slagroom
500 gr. gemengd gehakt
2 eetl. fijngesneden organo
2 l. Vleesbouillion
1 bakje champignons
1 eetl. fijngesneden dragon
1 eetl.fijngesneden rozemarijn
1 theel. fijngesneden tijm
1 bakje ontbijtspek
1 ui
nootmuskaat
4 teentjes knoflook (gesnipperd)
75 gr. geraspte kaas.

Bereidingswijze van het recept

  1. 150 gram Tagliatelle in ruim kokend water met zout beetgaar koken en laten uitlekken.

  2. Oven voorverwarmen op 200 graden.

  3. 30 gram boter verhitten en prei hierin ca.

  4. 5 minuten op zacht vuur bakken.

  5. 12 deciliter slagroom, zout en peper toevoegen en nog ca.

  6. 10 min.

  7. stoven.

  8. 20 gram boter verhitten en gehakt inenkele minuten al omscheppend rul bakken.

  9. Gehakt mengen met 2 deciliter slagroom, beetje bouillon,organo,dragon ,zout peper en nootmuskaat.

  10. Spekjes uitbakken en even apart zetten.

  11. In spekvet ui enknoflook fruitig bakken.

  12. Champignons mooi bruin bakken.

  13. Wortelblokjes opzetten in de overgebleven bouillon en laten garen.

  14. Pijnboompitjes bruin bakken in droge koekenpan.

  15. Schaal opmaken, tagliatelleop bodem van de schaal leggen, gehakt erover verdelen, daarna de gebakken ui met knoflookvervolgens de champignons en daarna de uitgebakken spekjes, en de winterwortel dan alles afdekkenmet de prei en de pijnboompitjes, bestrooien met de geraspte kaas.

  16. Gerecht in midden van de ovenong.

  17. 30 minuten mooi bruin bakken.