Recept: Eendenborst met mango Amuse
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
1 kleine eendenborst van 200 gram
zout
peper
3 lente uitjes, losse bladeren verwijderd
halve rijpe stevige mango, in 8 staafjes van 2 cm gesneden
zout
peper
3 lente uitjes, losse bladeren verwijderd
halve rijpe stevige mango, in 8 staafjes van 2 cm gesneden
Bereidingswijze van het recept
Snij de vetkant van de eendenborst met een scherp mes in ruitjespatroon in.
Bak de eendenborst in een koekenpan op de vetkant op matig vuur in 8 min.
krokant.
Bak de borst op laag vuur nog 5 min.
op de vleeszijde.
Neem het vlees uit de pan en laat het afkoelen op kamertemperatuur.
Snij de eendenborst met het vetlaagje schuin in 8 plakjes.
Bestrooi met zout en peper.
Vouw elke plak rond een stukje mango en prik dit op een cocktailprikker met een lente ui erboven en eronder.
Lekker met een zoete chilisaus, gemengd met een paar lepels creme fraiche, of met mangochutney.