Recept: Asperge in bladerdeeg

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Amuse

Recept informatie

Bereidingstijd:
65 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

2,5 kg asperge
zout
2 el suiker
2 el boter
2 1/2 pakjes bladerdeeg (langwerpige bladeren)
250 g Mascarpone
bieslook
vers gemalen peper
1 ei
1 el slagroom

Bereidingswijze van het recept

  1. De eindstukken van de asperge afsnijden, de asperge schillen en halveren in10 cm lange stukken.

  2. De asperge in kokend zoutwater met suiker en boter 15 minuten laten koken.

  3. De asperge volledig laten afkoelen dit is belangrijk in verband met de bladerdeeg.

  4. 15 bladerdeegbladeren apart neerleggen en laten ontdooien.

  5. Mascarpone, bieslookrolletjes, zout en peper vermengen.

  6. 12 bladerdeegbladeren tot een rechthoek 18 x 20 cm uitrollen.

  7. Een theelepel mascarponecreme in het midden leggen.

  8. Steeds 6 stukjes asperge erop leggen.

  9. De deegrand met eiwit bestrijken.

  10. Eerst de smalle deegranden over de asperge leggen en de ingeklapte deegranden weer met eiwit bestrijken.

  11. Vervolgens het hele pakje oprollen.

  12. Voor de versiering van het overige bladerdeeg 12 lange strepen snijden, met eiwit bestrijken en als strik om het pakje leggen.

  13. De aspergepakjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen.

  14. Met een houtje meermaals insteken en 15 minuten laten rusten.

  15. Eigeel en slagroom vermengen en de pakjes ermee bestrijken.

  16. In het midden van de voorverwarmde oven bij 225 graden C 20-25 minuten goudbruin laten bakken.