Recept: Gegratineerde appelpartjes met vanilleroomijs en wijnsiroop

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

3 stevige appels Elstar
2 dl droge witte wijn
3 eetlepels diksap appel (fles 400 ml )
4 speculaasjes pakje 250 g
2 eetlepels bruine basterdsuiker
25 g roomboter
1/2 l vanilleroomijs

Bereidingswijze van het recept

  1. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels elk in 8 partjes snijden.

  2. In pan wijn met diksap aan de kook brengen.

  3. Appelpartjes toevoegen en in 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.

  4. Met schuimspaan appelpartjes uit pan nemen, even boven pan laten uitlekken en op bord leggen.

  5. Grill voorverwarmen op hoogste stand.

  6. Op hoog vuur appelkookvocht in 5 minuten inkoken tot stroperige saus en iets laten afkoelen.

  7. Speculaasjes fijn verkruimelen.

  8. Op vier ovenvaste bordjes of schaaltjes appelpartjes in cirkel leggen.

  9. Speculaasjes en bruine suiker erover strooien.

  10. Boter in vlokjes erover verdelen.

  11. Bordjes met twee tegelijk onder hete grill schuiven en suiker in 2 minuten laten smelten.

  12. Met ijsbolletjeslepel grote bol vanilleroomijs op gegratineerde appelpartjes scheppen.

  13. Wijnsiroop erover scheppen.