Recept: Vers en gedroogd fruit in rode wijnsiroop

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 120 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 sinaasappels
150 ml rode wijn
100 g suiker
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
2 appels (Elstar)
2 handperen
250 gr tutti frutti
1 zakje gepelde ongezouten pistachenootjes 50 g

Bereidingswijze van het recept

  1. 1 Sinaasappel onder stromend water goed schoonboenen en reepje sinaasappelschil van 5 cm eraf snijden.

  2. In pannetje wijn met sinaasappelschil, suiker, kaneelstokje en kruidnagels aan de kook brengen.

  3. Vuur iets lager zetten en geheel in 5 minuten iets laten inkoken.

  4. Intussen appels en peren schillen en in partjes snijden.

  5. Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en in plakken snijden.

  6. Tutti frutti aan wijnsiroop toevoegen en 5 minuten meekoken.

  7. Vers fruit toevoegen en geheel op laag vuur afgedekt 20 minuten koken tot fruit zacht is, regelmatig omscheppen.

  8. Fruit in siroop laten afkoelen en tot gebruik in koelkast zetten.

  9. Pistachenoten grof hakken.

  10. Fruit met siroop (arrope) in kommetjes scheppen en bestrooien met pistachenoten.