Recept: Luchtige sinaasappelpuddinkjes
Recept informatie
Ingrediënten
9 sinaasappels
1 bekertje slagroom (125 ml)
60 g suiker
150 g Griekse yoghurt
100 g poedersuiker
1/2 eetlepel olie om in te vetten
Bereidingswijze van het recept
In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken.
Intussen 7 sinaasappels uitpersen en 6 dl sap afmeten (rest van sap bewaren).
Rest van sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden.
In pan sinaasappelsap aan de kook brengen.
Pan van vuur afnemen.
Gelatine goed uitknijpen en blaadjes 1 voor 1 al roerend in sinaasappelsap oplossen.
Laten afkoelen tot sap iets lobbig begint te worden.
Intussen slagroom met suiker halfstijf kloppen.
Slagroom en yoghurt door sinaasappelsap spatelen.
Vormpjes dun invetten.
Sinaasappelmengsel in vormpjes schenken en bovenkant gladstrijken.
Puddinkjes in koelkast in 2 uur laten opstijven.
In steelpan met dikke bodem 100 g poedersuiker met 2 eetlepels water en 1/2 dl sinaasappelsap al roerende aan de kook brengen.
Van vuur af sinaasappelpartjes erdoor scheppen.
Vormpjes enkele seconden in warm water zetten.
Bord op vormpje zetten, keren en puddinkjes uit vormpjes laten glijden.
Sinaasappelsaus ernaast scheppen.