Recept: Griesmeelpudding met bessensap

Meer recepten in de categorie:

Dieet en Slank, Nagerecht
Nagerechten, Koud11

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten wachttijd 300 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 citroen
1 l volle melk
zout
85 g griesmeel (pak 500 g)
125 g suiker
1/2 kaneelstokje
1 flesje rodebessensap (250 ml)
1 eetlepel aardappelzetmeel

Bereidingswijze van het recept

  1. Citroen goed schoon boenen en 1 stukje schil van 4 cm (zonder wit) eraf snijden.

  2. Rest van schil raspen.

  3. In pan melk met citroenrasp en snufje zout aan de kook brengen en op laag vuur 5 minuten laten trekken.

  4. Griesmeel en 75 g suiker mengen en aan kokende melk toevoegen.

  5. Mengsel onder af en toe roeren 7 minuten laten doorkoken.

  6. Binnenkant van puddingvorm met koud water afspoelen.

  7. Pudding in vorm gieten.

  8. Pudding laten afkoelen en laten opstijven.

  9. Intussen in pan 1 dl water, kaneelstokje en stukje citroenschil aan de kook brengen.

  10. Bessensap en rest van suiker toevoegen en aan de kook brengen.

  11. In kopje aardappelzetmeel met 5 eetlepels water tot glad papje roeren.

  12. Papje door bessensap roeren en al roerend laten binden.

  13. Citroenschil en kaneelstokje uit saus nemen en saus laten afkoelen.

  14. Puddingvorm kort in warm water houden.

  15. Met vingers bovenkant van pudding langs rand losmaken.

  16. Schaal op vorm leggen, samen keren, even schudden en pudding uit vorm laten glijden.

  17. Saus erover schenken.