Recept: Meloen met sherry en gembercreme
Recept informatie
Bereidingstijd:
5 minuten wachttijd 60 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 galiameloen
1 dl Pedro Ximenez sherry
4 gemberbolletjes
1 eetlepel gembersiroop (uit potje gember)
1 bekertje creme fraiche (125 ml)
1 theelepel citroenrasp (pot 200 g)
gemalen kardemomfruit
1 dl Pedro Ximenez sherry
4 gemberbolletjes
1 eetlepel gembersiroop (uit potje gember)
1 bekertje creme fraiche (125 ml)
1 theelepel citroenrasp (pot 200 g)
gemalen kardemomfruit
Bereidingswijze van het recept
Meloen halveren, pitten verwijderen en meloen schillen.
Meloenhelften in blokjes snijden.
In kom doen, sherry erover schenken en in koelkast minstens 1 uur laten intrekken.
Gember fijnhakken.
In kommetje creme fraiche, gember, gembersiroop en citroenrasp door elkaar roeren.
Meloen met sherry over vier coupes verdelen.
Gembercreme erover verdelen.
Licht bestrooien met kardemom.