Recept: Gebakken ananas met peperijs

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten wachttijd 40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

5 dl vanilleroomijs
1/2 eetlepel zwarte peperkorrels
1 verse ananas
2 eetlepels suiker
25 g roomboter

Bereidingswijze van het recept

  1. Vanilleroomijs uit diepvries nemen en in 20 minuten iets zacht laten worden.

  2. Peperkorrels in vijzel grof stampen.

  3. Peper goed door ijs scheppen en ijs in 20 minuten opnieuw invriezen.

  4. Kroon en dunne plak aan onderkant van ananas afsnijden.

  5. Ananas met scherp mes in 8 plakken snijden.

  6. Schil van ananasplakken afsnijden 1 plak ongeschild laten.

  7. Middelste harde kern van ananas met appelboor of mesje eruit steken.

  8. Plakken ananas (ook ongeschilde) elk in vier stukken snijden.

  9. Ananas bestrooien met suiker.

  10. In koekenpan boter verhitten en ananas op halfhoog vuur in 5 minuten lichtbruin bakken,regelmatig omscheppen.

  11. Warme ananas zonder schil over coupes verdelen.

  12. Peperijs erop scheppen.

  13. Garneren met ongeschilde stukken ananas.