Recept: Gemarineerde aardbeien met limoenmascarpone
Meer recepten in de categorie:
Dieet en Slank, NagerechtMakkelijk en Snel, Koud10
Nagerechten, Koud
Recept informatie
Bereidingstijd:
5 minuten wachttijd 60 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
500 g aardbeien
4 takjes munt
4 eetlepels sinaasappellikeur
2 limoenen
250 gr mascarpone
1 dl volle yoghurt
1 eetlepel basterdsuiker wit
4 takjes munt
4 eetlepels sinaasappellikeur
2 limoenen
250 gr mascarpone
1 dl volle yoghurt
1 eetlepel basterdsuiker wit
Bereidingswijze van het recept
Aardbeien wassen, schoonmaken en halveren.
Muntblaadjes fijnsnijden.
In schaal aardbeien, likeur en munt door elkaar scheppen.
Schaal afgedekt minimaal 1 uur in koelkast zetten, aardbeien af en toe omscheppen.
Intussen limoenen goed schoon boenen en boven kommetje schil eraf raspen.
Limoenen uitpersen.
In kom mascarpone met yoghurt loskloppen en 3 eetlepels limoensap, basterdsuiker en helft van limoenrasp erdoor mengen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Aardbeien met sap over vier dessert coupes verdelen en limoenmascarpone erop scheppen.
Garneren met rest van limoenrasp.