Recept: Gemarineerde aardbeien met limoenmascarpone

Recept informatie

Bereidingstijd:
5 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 g aardbeien
4 takjes munt
4 eetlepels sinaasappellikeur
2 limoenen
250 gr mascarpone
1 dl volle yoghurt
1 eetlepel basterdsuiker wit

Bereidingswijze van het recept

  1. Aardbeien wassen, schoonmaken en halveren.

  2. Muntblaadjes fijnsnijden.

  3. In schaal aardbeien, likeur en munt door elkaar scheppen.

  4. Schaal afgedekt minimaal 1 uur in koelkast zetten, aardbeien af en toe omscheppen.

  5. Intussen limoenen goed schoon boenen en boven kommetje schil eraf raspen.

  6. Limoenen uitpersen.

  7. In kom mascarpone met yoghurt loskloppen en 3 eetlepels limoensap, basterdsuiker en helft van limoenrasp erdoor mengen.

  8. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

  9. Aardbeien met sap over vier dessert coupes verdelen en limoenmascarpone erop scheppen.

  10. Garneren met rest van limoenrasp.