Recept: Fruitsalade met Griekse yoghurt en noten

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

65 gr hazelnoten
250 g aardbeien
100 g rode bessen
3 nectarines
100 g blauwe bessen
2 eetlepels citroensap
300 gr Griekse yoghurt
vloeibare honing

Bereidingswijze van het recept

  1. Hazelnoten grof hakken.

  2. In droge koekenpan hazelnoten al schuddend lichtbruin roosteren.

  3. Op bordje laten afkoelen.

  4. Aardbeien wassen, schoonmaken en halveren.

  5. Rode bessen wassen en met vork van takjes afritsen.

  6. Nectarines wassen, halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.

  7. Blauwe bessen wassen.

  8. In kom alle vruchten mengen en besprenkelen met citroensap.

  9. Fruitsalade over vier schaaltjes verdelen en dot Griekse yoghurt erop scheppen.

  10. Gehakte noten erover verdelen en vloeibare honing naar smaak erover schenken.