Recept: Kruidige peren in een weckpot

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 vanillestokje
1 stengel sereh citroengras
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
2 dl witte wijn
4 eetlepels vloeibare honing
4 eetlepels boter
1 eetlepel versgemalen vierseizoenenpeper potje
4 rijpe peren Conference of Doyenne de Comice

Bereidingswijze van het recept

  1. Vanillestokje en sereh in lengte halveren.

  2. Kruidnagels in serehstukken steken.

  3. Kaneelstokje doormidden breken.

  4. In pannetje wijn met honing, boter en specerijen aan de kook brengen.

  5. Vuur laag zetten en wijn 10 minuten laten sudderen.

  6. Intussen oven voorverwarmen op 160 graden C.

  7. Peren schillen, steeltje laten zitten.

  8. Peren elk rechtop in weckpotje zetten.

  9. Wijn door puntzeef in maatbeker schenken.

  10. Met puntje van mes merg uit vanillestokje schrapen, door wijn roeren.

  11. Wijn over peren verdelen.

  12. Weckpotten sluiten en in met bodem water gevulde braadslede of grote ovenschaal zetten.

  13. Weckpotten op rooster in midden van oven schuiven en peren au bain marie in 30 minuten zacht laten worden.

  14. Potten pas aan tafel openen, anders gaat het aroma verloren.

  15. Serveren met creme fraiche waar zakje vanillesuiker doorheen geklopt is.