Recept: Speculaaspannenkoeken
Recept informatie
Bereidingstijd:
50 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
60 gr.zelfrijzend bakmeel
60 gr.bloem
2 theel.speculaaskruiden heel lekker is een beetje kardemon erin
1 eetl.bruine basterd suiker
2,5 dl.melk
2 eieren.
60 gr.bloem
2 theel.speculaaskruiden heel lekker is een beetje kardemon erin
1 eetl.bruine basterd suiker
2,5 dl.melk
2 eieren.
Bereidingswijze van het recept
Zeef het bakmeel,de bloem,de kruiden en de suiker in een grote kom.
Maak een kuiltje in het midden.
Meng de melk met de eieren in een kom en klop dit mengsel door het meelmengsel.
Klop het beslag mooi glad en laat het 10 min.
rusten.
Verhit een koekenpan en vet hem in.
Als de pan goed heet is laat je 2 eetl.
beslag in de pan lopen en bakt er een pannenkoek van van ongeveer 12 cm doorsnede.
Als hij aan beide kanten mooi bruin is,vervolg je deze handeling tot het beslag op is.
Bewaar de pannenkoeken tot gebruik onder aluminumfolie of in de oven die op een zeer lage temperatuur staat.