Recept: Lamskebab

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten wachttijd 1 nacht
Aantal personen:
4

Ingrediënten

600 g mals lamsvlees van de bout
175 ml yoghurt
4 el verse munt, gehakt
1 el honing
3 tenen knoflook, fijngehakt
2 el citroensap
1/2 groene paprika, in stukken
2 rode uien, in parten

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd het lamsvlees in grote dobbelstenen.

  2. Klop de yoghurt met de helft van de munt, de honing, de knoflook en het citroensap.

  3. Schep om met het vlees.

  4. Zet het vlees 1 nacht weg om te marineren.

  5. Steek het vlees, de paprika en de ui aan spiesen en bak ze bruin en gaar boven een houtskoolvuur of in een grilpan.

  6. Bak ze 3-4 minuten.

  7. aan elke kant.

  8. Het vlees mag van binnen nog een heel klein beetje roze zijn.

  9. Bestrooi ze voor het serveren met nog wat verse munt.

  10. Lekker met geroosterd brood en een gemengde salade.