Recept: Fris zure tomatenrelish
Recept informatie
Bereidingstijd:
75 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
2 stukjes ingelegde stemgember
1 limoen
450 gr. tomaten
115 gr. rietsuiker
1,20 dl. witte wijnazjn
1 tl. zout
1 limoen
450 gr. tomaten
115 gr. rietsuiker
1,20 dl. witte wijnazjn
1 tl. zout
Bereidingswijze van het recept
Hak de stemgember in kleine stukjes.
Snijd de limoen met schil en al in dunne schijfjes en hak vervolgens in kleine stukjes.
Snijd de tomaat in blokjes.
Doe de tomaten, suiker, azijn, gember, limoen en het zout in een grote pan met zware bodem.
Breng het mengsel aan de kook, roer tot de suiker is opgelost en laat de relish dan 45 min.
flink sudderen.
Roer regelmatig tot het vocht is verdampt en de relish een dikke brij vormt.
Laat de relish 5 min.
afkoelen en schep hem dan in gesteriliseerde potten.
Sluit ze af en bewaar ze.
Deze relish smaakt heerlijk bij vlees, kaas en BBQ.