Recept: Mediterrane kantjes

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

1 verpakking koelvers pizzadeeg 470 g (pizza & tomato, Danerolles)
250 g magere spekreepjes
4 tenen knoflook geperst
2 el honing
1/2 schaaltje verse tijm 15 g alleen de blaadjes
versgemalen (zwarte) peper
1 tl grof zeezout
1 citroen
3 el olijfolie extra vierge
zout
1 avocado
1 zak rucola 75 g
150 g zachte geitenkaas (Bettine naturel) grof verkruimeld
extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

Bereidingswijze van het recept

  1. Open het blikje pizzadeeg, rol het deeg uit en snijd in twee gelijke delen.

  2. Leg het deeg tegen elkaar op de bakplaat en druk de naden goed samen.

  3. Het potje tomatensaus wordt niet gebruikt (zie tip).

  4. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan lichtbruin en knapperig.

  5. Voeg de knoflook toe en bak ong.

  6. 1 min.

  7. mee zonder te laten kleuren.

  8. Roer de honing en de tijmblaadjes erdoor en verdeel over de deegbodem.

  9. Breng op smaak met versgemalen peper en bestrooi met het zeezout.

  10. Bak de plaattaart in een voorverwarmde oven (180 graden) in 15-20 min.

  11. goudbruin en gaar.

  12. Boen de citroen schoon, rasp de helft van de gele schil fijn en pers de vrucht uit.

  13. Klop een dressing van 1-2 el citroensap, de rasp, de olie en peper en zout naar smaak.

  14. Halveer de avocado, schil en verwijder de pit.

  15. Snijd het vruchtvlees in mooie blokjes en besprenkel met 1 el van het resterende citroensap.

  16. Neem de plaattaart uit de oven en snijd met een (pizza) mes in 16 vierkantjes.

  17. Meng de rucola met de avocadoblokjes, geitenkaas en citroendressing en top elk kantje met een beetje salade.

  18. Tip: Presenteer de kantjes ovenwarm of op kamertemperatuur, leg pas op het laatst de salade erop.

  19. Bak de spekreepjes niet te donker, ze bakken in de oven nog verder.

  20. Ook lekker: vervang de spekreepjes door uitgebakken reepjes salami of chorizo.

  21. Bewaar de tomatensaus als basis voor een eenvoudige pastasaus.

  22. Kidstip! Houd een stuk deeg apart en laat de kinderen hun eigen plaattaart beleggen.