Recept: plaattaart met tomaat, spinazie en 2 kazen
Recept informatie
Bereidingstijd:
35 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 verpakking koelvers pizzadeeg 470 g (pizza & tomato, Danerolles)
2 el olijfolie traditioneel
2 zakken verse spinazie 300 g
2 tenen knoflook
peper
zout
4 tomaten in plakjes
1 bol mozzarella in kleine plukjes
150 g fourme d'ambert in stukjes
2 el olijfolie traditioneel
2 zakken verse spinazie 300 g
2 tenen knoflook
peper
zout
4 tomaten in plakjes
1 bol mozzarella in kleine plukjes
150 g fourme d'ambert in stukjes
Bereidingswijze van het recept
Rol het deeg uit volgens de aanwijzingen op de verpakking op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de deegbodem met de tomatensaus (uit de verpakking).
Verhit de olie en voeg de spinazie in 2-3 porties toe, laat de spinazie slinken en het vocht verdampen.
Voeg de knoflook toe aan de spinazie en bak 1 min.
mee.
Breng de spinazie op smaak met peper en zout.
Schep de spinazie op de deegbodem en beleg met de plakjes tomaat.
Verdeel de kaas over de tomaat en bak de plaattaart in een voorverwarmde oven (180 graden) in 15-20 min.
goudbruin en gaar.
Snijd de taart in kwarten en serveer warm, lekker met ciabatta met tapenade of pesto.