Recept: blinde vink met bleekselderijstamppotje
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minuten Aantal personen:
4Ingrediënten
1½ kg kruimig kokende aardappelen
1 struik bleekselderij
4 el Bakken & Braden vloeibaar
4 blinde vinken
1 bakje Maggi doseerjus naturel
zout
1 struik bleekselderij
4 el Bakken & Braden vloeibaar
4 blinde vinken
1 bakje Maggi doseerjus naturel
zout
Bereidingswijze van het recept
Kook de aardappelen in water met zout gaar.
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in plakjes van ½ cm.
Kook de bleekselderij in weinig water met zout gaar.
Verhit het bakvet en braad de blinde vinken rondom bruin en gaar.
Giet de aardappelen en de bleekselderij af maar vang het kookvocht van de bleekselderij op.
Stamp de aardappelen fijn en schep er de bleekselderij door.
Voeg zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
Neem het vlees uit de pan en schenk voorzichtig 2 dl heet water in de pan.
Voeg naar wens doseerjuspoeder toe.
Serveer de stamppot met het vlees en de jus.