Recept: Varkenshaasje met De Koninck
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
800 g varkensvlees (van het haasje of filet)
250 g champignons
1 bolletje mozzarella
1 flesje De Koninck
1 dl room
2 eetlepels zachte mosterd
boter
dragon
zout
peper
250 g champignons
1 bolletje mozzarella
1 flesje De Koninck
1 dl room
2 eetlepels zachte mosterd
boter
dragon
zout
peper
Bereidingswijze van het recept
Snij het varkenshaasje in dikke medaillons.
Bak ze even aan en kruid met peper en zout, temper het vuur en laat het vlees in een vijftal minuten gaar worden.
Wrijf de paddestoelen droog en bak ze heel even in een weinig boter op een hevig vuur, kruidt ook met peper en zout.
Verdeel het vlees over 4 vuurvaste schoteltjes en leg er de paddestoelen op, deglaceer de braadpan van het vlees met het bier en laat voor 2/3 inkoken.
Roer de mosterd door de saus, schenk er de room bij en laat inkoken tot sausdikte.
Verdeel de saus over de pannetjes en leg op elke portie een paar dunne plakjes mozzarella en doe er wat verse, gehakte dragon over.
Zet nog 3 a 4 minuten onder de hete grill en serveer met rijst.