Recept: Farfalle met zalm en broccoli

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gr.broccoli
200 gr.gerookte zalm
300 gr.vlindermacaroni
150 gr.roomkaas met kruiden
1 bekertje creme fraiche
2 el.zalmkaviaar
Zout
Peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Magnetrontip:In de magnetron doet u het volgende:kook de broccoliroosjes in een afgedekte glazen schaal in 4 tot 5 minuten op vol vermogen beetgaar.

  2. Ook het roomkaasmengsel kunt u in de magnetron verwarmen.

  3. Doe dit in de schaal waarin u het gerecht wilt opdienen.

  4. Dan schept u daarna de farfalle,broccoli en zalm door de saus.

  5. Verwarm de creme fraiche en de verse roomkaas met kruiden circa 2 minuten op vol vermogen en roer het mengsel tot een gladde saus.

  6. Lekker met een salade van veldsla.

  7. Kook de farfalle gaar volgens gebruiksaanwijzing.

  8. Snijd de broccoliroosjes van de stronk en kook ze in weinig water in circa 5 minuten beetgaar.

  9. Snijd de zalm in reepjes.

  10. Doe de creme fraiche en verse roomkaas in een pan met een dikke bodem.

  11. Verwarm het mengsel al roerend op zacht vuur.

  12. Giet de farfalle af.

  13. Schep het creme fraiche-mengsel,de zalmsnippers en de broccoliroosjes snel en luchtig door de farfalle.

  14. Warm het gerecht goed door en breng het op smaak met zout en peper.

  15. Verdeel de farfalle over de warme borden en strooi de zalmeitjes erover.