Recept: Salade van avocado en paprika

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 rijpe avocado's
2 rode paprika's
4 stronkjes witlof
8 blaadjes gemengde sla
2 el.vers gehakte peterselie
20 zwarte olijven
Vinaigrette
1 citroen

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de paprika's middendoor,ontdoe ze van zaad en zaadlijsten en leg ze met het vel naar boven onder de grill,zodat het makkelijk loslaat.

  2. Trek het vel eraf en snijd ze in smalle repen.

  3. Snijd de avocado's doormidden,draai ze van de pit,schil ze en snijd het vruchtvlees in parten.

  4. Besprenkelen met citroen om oxidatie tegen te gaan.

  5. Ontpit de olijven en hak ze fijn.

  6. Snijd de bladen van de verschillende slasoorten in stukken.

  7. Snijd de stronkjes witlof in halve centimeter dikke stukken.

  8. Schik sla,avocadoparten,witlof en paprika harmonieus op aparte borden.

  9. Besprenkelen met vinaigrette en bestrooien met peterselie en olijven en dien hem op.