Recept: Tiramisu calvados
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
2Ingrediënten
120 gr.mascarpone
4 stuks vruchtenkoekjes
0.5 dl.calvados
20 gr.geschaafde amandelen
3 el.witte basterdsuiker
1 dl.slagroom
2 stuks amandeltongen
4 stuks vruchtenkoekjes
0.5 dl.calvados
20 gr.geschaafde amandelen
3 el.witte basterdsuiker
1 dl.slagroom
2 stuks amandeltongen
Bereidingswijze van het recept
Neem voor de koekjes bijvoorbeeld fruit-cookies metkrenten.
Verkruimel de koekjes en rooster ze met de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en knapperig.
Laat het mengsel afkoelen.
Roer de mascarpone met het suiker en de calvados romig.
Klop de slagroom dik lobbig en spatel het door het mascarponemengsel.
Vul hoge(champagne)glazen afwisselend met laagjes koek-amandelkruim en het mascarpone slagroommengsel.
Ga door totdat alles is opgebruikt maar eindig met een laagje koek-amandelkruimmengsel.
Garneer met een amandeltong en serveer direct.