Recept: Tiramisu calvados

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Koud
Makkelijk en Snel, Koud10

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

120 gr.mascarpone
4 stuks vruchtenkoekjes
0.5 dl.calvados
20 gr.geschaafde amandelen
3 el.witte basterdsuiker
1 dl.slagroom
2 stuks amandeltongen

Bereidingswijze van het recept

  1. Neem voor de koekjes bijvoorbeeld fruit-cookies metkrenten.

  2. Verkruimel de koekjes en rooster ze met de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en knapperig.

  3. Laat het mengsel afkoelen.

  4. Roer de mascarpone met het suiker en de calvados romig.

  5. Klop de slagroom dik lobbig en spatel het door het mascarponemengsel.

  6. Vul hoge(champagne)glazen afwisselend met laagjes koek-amandelkruim en het mascarpone slagroommengsel.

  7. Ga door totdat alles is opgebruikt maar eindig met een laagje koek-amandelkruimmengsel.

  8. Garneer met een amandeltong en serveer direct.