Recept: Mais kipfilet gevuld met duivenfilet, met rozemarijnsaus

Recept informatie

Bereidingstijd:
1 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gr maﳫipfilet karkas
500 gr kalfsbot
250 gr ui, prei, wortel.
1 takje rozemarijn.
4 liter water
peper zout
100 gr boter
10 st maï³ kipfilets a 80 gr
10 st wilde duivenfilets a 25 gr
10 st dij met been van maﳫip a 75 gr
250 gr varkensnet
2 eiwitten
peper zout.

Bereidingswijze van het recept

  1. Rozemarijnsaus: Het karkas en kalfs bot in de oven licht laten kleuren.

  2. De prei, wortel kleinsnijden, in 50 gr boter aanzetten.

  3. Het geheel met de rozemarijn toevoegen aan de karkassen en afblussen met water.

  4. Inkoken tot 500 cc.

  5. Op smaak brengen met peper en zout.

  6. De saus passeren en kort voor het serveren, binden met vlokjes koude boter.

  7. niet meer laten koken.

  8. Gevulde maﳫipfilets: Wilde duivenfilets kruiden met peper, zout en aanbakken.

  9. Hieraan laten afkoelen.

  10. De maiskipfilets pletten tussen folie, kruiden met peper en zout.

  11. De duivenfilets op de geplette maiskipfilet leggen en inrollen.

  12. Het varkensnet schoon spoelen en met keukenpapier drogen.

  13. Het varkensnet insmeren met losgeslagen eiwit.

  14. Hierop de mais -rol leggen.

  15. Het geheel bedekken met het varkensnet.

  16. Het vlees van de dij losmaken en het beentje naar beneden vouwen.

  17. De dij langzaam gaar bakken.

  18. De gevulde maﳫipfilet zachtjes aanbakken en even laten rusten.

  19. De maisfilet in plakken snijden en voor het serveren even in een oven van 190 graden.