Recept: Moorkop

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
10

Ingrediënten

100 ml Water
1 gr Zout
50 gr Boter
50 gr Bloem
2 Eieren
50 gr Suiker
40 gr Vanillesuiker
50 gr Chocolade (puur)

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm in een steelpan de boter,het water en het zout tot het bijna kookt.

  2. Voeg al roerend de bloem toe tot het een bal glad deeg is.

  3. Neem de pan van het vuur en klop de eieren door het deeg.

  4. BLijf doorgaan tot het weer 1 bol glad deeg is.

  5. Blijf even doorkloppen om het deeg luchtig te houden.

  6. Bedek een bakplaat met bakpapier of smeer het in met boter,en maak gelijke bolletjes.

  7. Dit recept is voor 10 moorkoppen,zorg dat er voldoende ruimte is tussen de hoopjes.

  8. Plaats het blik in het midden van de oven,en bak de soezen in 15 tot 20 minuten gaar op 200 graden.

  9. (Hetelucht: 180 graden)Laat na het bakken de soezen op de bakplaat afkoelen.

  10. Voor de vulling klop je de slagroom samen met de vanillesuiker stijf.

  11. Let op dat je niet te ver doorgaat met kloppen, dan wordt het boter.

  12. Vul nu met een spuitzak met een klein mondje de soezen aan de onderkant door een gat dat je hiervoor kunt maken.

  13. De glazuur maak je door de chocola 'au bain marie' te smelten.

  14. Vul een pan met water en zet hier een kleinere pan of kom in.

  15. Laat deze niet dobberen, maar zorg dat de kleinere pan vast staat.

  16. Als je nu de chocola in de kleinere pan brokkelt, smelt deze vanzelf op een temperatuur niet hoger dan 100 graden.

  17. Overgiet de soezen é©® voor é©® met chocolade, en maak het geheel af met een toefje slagroom.