Recept: Franse Appeltaart

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

300 gr Zelfrijzend bakmeel
180 gr Boter
150 gr Witte basterdsuiker
1 Eieren
20 gr Citroenrasp
10 Appels
60 gr Suiker
75 gr Rozijnen
10 gr Kaneel
20 gr Paneermeel

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 170? C.

  2. Wel de rozijnen en dep ze droog.

  3. Vet de sprinvorm in met boter of olie.

  4. Roer de boter in beslagkom zacht en voeg zelfrijzendbakmeel,basterd suiker en de geraspte schil van een citroen toe en 2/3 van het losgeklopt ei.

  5. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.

  6. Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met het deeg(bewaar voor bovenop de taart).

  7. Strooi 2 eetlepels paneermeel(of 2 verkruimelde beschuiten)over de bodem.

  8. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijdt de appels in schijfjes of blokjes.

  9. Doe deze in een aparte mengkom en voeg 60 gr.

  10. suiker,de rozijnen,de kaneel en de maﺥna toe.

  11. Meng deze doorelkaar en vul de springvorm met dit appelmengsel.

  12. Rol van het resterende deeg dunne rolletjes en druk ze iets plat.

  13. Leg ze kruislings over het appelmengsel en bestrijk ze met de rest van het losgeklopte ei.

  14. Bak de appeltaart in 40 minuten gaar en goudbruin.

  15. Laat de taart 1 uur afkoelen voor dat u de taart uit de springvorm haalt