Recept: Bonte maSalade

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

6 tomaten
1 kleine komkommer
1 blik maﳫorrels
1 kleine ui
sap van 1 citroen
8 eetlepels olie
zout
peper
knoflookpoeder
4 eetlepels gehakte peterselie of bieslook

Bereidingswijze van het recept

  1. Was en droog de tomaten en snij ze in stukjes.

  2. Was de komkommer,snij hem in de lengte doormidden en snij de helften in dunne schijfjes.

  3. Laat de maﳫorrels uitdruipen en bewaar 1 eetlepel van het vocht.

  4. Schil en hak de ui.

  5. Meng het citroensap met olie,ui,sap van de maﳬzout,peper en knoflookpoeder.

  6. Leg de stukjes tomaat midden in een kom,schik de komkommerschijfjes eromheen en strooi langs de rand de maiskorrels.

  7. Giet de slasaus er overheen en daarover de gehakte kruiden.

  8. Wordt geserveerd bij:gegrillde worstjes,varkenskarbonades of vlees aan het spit.