Recept: Rijsttaart

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

7 dl halfvolle melk
175 g risottorijst
125 g suiker
45 g blanke amandelen
65 g pijnboompitten
1 citroen
1 eetlepel boter
3 eetlepels paneermeel
3 eieren (M)
2 zakjes vanillesuiker (80 g)
2 eetlepels sukade
4 druppels amandelessence (flesje 24 ml)
poedersuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. In pan met dikke bodem melk aan de kook brengen.

  2. Rijst en 75 g suiker toevoegen en ca.

  3. 25 minuten zachtjes laten koken tot melk grotendeels is opgenomen.

  4. Regelmatig roeren.

  5. Rijstebrij iets laten afkoelen.

  6. Intussen amandelen fijn hakken.

  7. Amandelstukjes en pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren.

  8. Citroen wassen en schil fijn raspen.

  9. Oven voorverwarmen op 175 gradenC of gasovenstand 3.

  10. Springvorm invetten met boter en bestrooien met paneermeel.

  11. Eieren splitsen.

  12. Eierdooiers luchtig kloppen met rest van suiker en vanillesuiker.

  13. Dooiermengsel, geroosterde noten, citroenrasp, sukade en amandelessence goed door rijstebrij mengen.

  14. Eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door rijstmengsel scheppen.

  15. Rijstmengsel in springvorm scheppen en gladstrijken.

  16. Rijsttaart in maximaal 45 minuten gaar en licht goudbruin bakken.

  17. Taart in vorm laten afkoelen.

  18. Rand van springvorm verwijderen en taart bestuiven met poedersuiker.