Recept: Gemarineerde aubergines
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 120 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 aubergines
3 eetlepels zout
6 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
8 blaadjes verse salie (of 1 eetlepel gedroogd)
4 takjes majoraan (marjolein of 1 eetlepel gedroogd)
4 takjes peterselie
2 eetlepels rode-wijnazijn
versgemalen peper
3 eetlepels zout
6 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
8 blaadjes verse salie (of 1 eetlepel gedroogd)
4 takjes majoraan (marjolein of 1 eetlepel gedroogd)
4 takjes peterselie
2 eetlepels rode-wijnazijn
versgemalen peper
Bereidingswijze van het recept
Aubergines schoonmaken, wassen en in plakken snijden.
Plakken omscheppen met zout.
Plakken aubergine naast elkaar leggen tussen twee lagen keukenpapier en grote snijplank erop leggen.
1 uur laten staan.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Plakken aubergine afspoelen en goed droogdeppen met keukenpapier.
Aan beide kanten bestrijken met 2 eetlepels olie.
4 minuten roosteren tot plakken zacht en lichtbruin zijn.
Halverwege keren.
Knoflook pellen en boven rest van olie uitpersen.
Salie, majoraan en peterselie boven olie fijn knippen.
Azijn erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Dressing over aubergines gieten en minstens 1 uur laten intrekken.
Af en toe omscheppen.
Lekker bij vlees, kip, vis of kaas.