Recept: Tagliatelle alla bolognese

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
55 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 grote ui
1 wortel
1 stengel bleekselderij
30 g boter of margarine
125 g magere spekreepjes
250 g rundergehakt
250 g half-om-halfgehakt
zout
versgemalen peper
150 ml rode wijn
2 eetlepels tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 laurierblaadje
mespunt suiker
15 g verse Italiaanse kruiden (zakje 20 g)
400 g tagliatelle (lintmacaroni)
100 g parmezaanse kaas (stukje)

Bereidingswijze van het recept

  1. Ui pellen en snipperen.

  2. Wortel en bleekselderij schoonmaken, wassen en in kleine stukjes snijden.

  3. In (braad)pan helft van boter verhitten.

  4. Spekreepjes in ca.

  5. 5 minuten krokant bakken.

  6. Spek uit de pan scheppen en rest van boter toevoegen.

  7. Ui, wortel en bleekselderij ca.

  8. 4 minuten zachtjes bakken.

  9. Beide gehaktsoorten toevoegen en gehakt op laag vuur met vork verkruimelen.

  10. Ca.

  11. 4 minuten zachtjes bakken.

  12. Op smaak brengen met zout en peper.

  13. Wijn, tomatenpuree, tomatenblokjes, laurier en suiker toevoegen.

  14. Italiaanse kruiden fijn knippen en aan saus toevoegen.

  15. Saus met deksel op pan ca.

  16. 20 minuten zachtjes stoven.

  17. Intussen in grote pan met ruim water en zout tagliatelle beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.

  18. Afgieten en kort laten uitlekken.

  19. Laurierblad uit saus nemen en spekreepjes door saus roeren.

  20. Tagliatelle en saus apart opdienen.

  21. Versgeraspte parmezaanse kaas erbij serveren.

  22. Lekker met een groene salade.