Recept: Balkangehakt
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minAantal personen:
n.v.tIngrediënten
500 g gehakt (bij voorkeur van lamsvlees; als het niet anders kan gewoon gehakt)
4 tenen knoflook
3 lepels gehakte peterselie
2 sneden bruin brood
het sap van 1 citroen
1 lepel bruine suiker
1 ei
paprikapoeder
zout
4 tenen knoflook
3 lepels gehakte peterselie
2 sneden bruin brood
het sap van 1 citroen
1 lepel bruine suiker
1 ei
paprikapoeder
zout
Bereidingswijze van het recept
Verkruimel het brood zo fijn mogelijk,knijp er de knoflooktenen op uit,meng er met twee vorken of met de handen het vlees door,het ei, de peterselie,suiker,het citroensap,de paprikapoeder en het zout.
Maak hiervan platte koekjes ter dikte van een hamburger.
Rooster deze koekjes,nadat u ze eerst met olie hebt in gesmeerd,aan beide zijden mooi bruin.
In Bulgarije,waar dit gerecht vandaan komt,serveert men er fijn gehakte jonge sjalotjes bij.