Recept: Saksisch gehakt
Recept informatie
Bereidingstijd:
ca. 25 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
500 g mager rundergehakt
zout
peper
1 afgestreken eetlepel gehakte mierikswortel (uit een pot)
3 eieren
1 kopje gemengde gehakte verse kruiden
4-6 eetlepels paneermeel of broodkruim
1 eetlepel olie
2 eetlepels bier
zout
peper
1 afgestreken eetlepel gehakte mierikswortel (uit een pot)
3 eieren
1 kopje gemengde gehakte verse kruiden
4-6 eetlepels paneermeel of broodkruim
1 eetlepel olie
2 eetlepels bier
Bereidingswijze van het recept
Kneed het gehakt met zout,peper,mierikswortel,eieren,kruiden en zoveel brood of paneermeel dat een soepele massa wordt verkregen, waaruit een soort vlaai kan worden gevormd.
Smeer een groot stuk aluminiumfolie in met olie,leg het gehakt er als een ronde dunne vlaai op,vouw de folie dicht en grill de gehaktkoek aan elke kant gedurende ongeveer 4 minuten.
Verwijder de folie en grill de gehaktkoek aan beide kanten nog eens zonder folie gedurende 3 minuten en bestrijk hem daarbij regelmatig met wat bier.
Serveer met knoflookbrood.