Recept: Gegrilde varkensfilet met aardappel-koolrabipuree
Recept informatie
Ingrediënten
2 grote koolrabi's
4 varkensfiletlapjes
1/2 eetlepel balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie extra vierge
2 rode paprika's (in stukjes)
2 teentjes knoflook (geperst)
1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
2 theelepels paprikapoeder
100 ml tomatensap
Bereidingswijze van het recept
Aardappels en koolrabi's schillen, in stukken snijden en in pan met weinig water en zout in ca.
20 min.
gaar koken.
Filetlapjes bestrijken met azijn en 1 el olie.
In pan 1 el olie verwarmen, paprika en knoflook 1 min.
zachtjes bakken.
Bestrooien met kruiden.
Paprika afgedekt 8 min.
smoren.
Tomatensap toevoegen en nog 5 min.
onafgedekt verwarmen.
Grillpan verhitten.
Vlees grillen in ca.
5 min.
, halverwege keren.
Uit pan nemen en bestrooien met zout en peper.
Intussen groente afgieten, vocht opvangen.
Grof stampen, 1 el olie en zoveel kookvocht erdoor roeren dat een smeuige puree ontstaat.
Op smaak brengen met zout en peper.
Paprikamengsel met staafmixer pureren tot gladde saus.
Op smaak brengen met zout en peper.
Puree en filetlapjes over vier borden verdelen.
Paprikasaus ernaast scheppen.
Lekker met veldsla.