Recept: Hawaispiesjes

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

3 boterhammen zonder korst
300 gr gehakt half om half
1 ei
sap van 1/2 citroen
zout
peper
paprikapoeder
3 halve perziken uit blik
2 plakken ananas uit blik
150 gr kaas aan een stuk
8 cocktailkersen
2 eetlepels olie

Bereidingswijze van het recept

  1. Week het brood in lauw water of melk.

  2. Meng het gehakt met het ei het citroensap,het zout,de peper en het goed uitgedrukte brood.

  3. Vorm hiervan balletjes ter grootte van bitterballen en braad deze in 1 eetlepel olie in de pan aan alle kanten op zacht vuur.

  4. Laat de perziken en ananas uitdruipen en snijd ze in stukjes die ongeveer even groot zijn als de vleesballetjes.

  5. Snij de kaas in blokjes, eveneens ter grootte van de gehaktballetjes.

  6. Prik de gehaktballetjes, de stukjes fruit,de blokjes kaas afwisselend met de coektailkersen op sjaslikpennen en grill ze gedurende 15 minuten.

  7. Roer paprikapoeder door de rest van de olie en bestrijk de spiesjes tijdens het grillen verscheidene malen met deze paprika-olie.