Recept: Romige tomatengratin

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

6 rijpe (tros)tomaten
4 eetlepels droge sherry
12 blaadjes basilicum
zout
(versgemalen) peper
100 g Grana Padano (kaas stukje)
2 takjes peterselie
4 eetlepels creme fraiche
olie om in te vetten

Bereidingswijze van het recept

  1. Oven voorverwarmen op 175 gradenC.

  2. Ovenschaaltjes invetten.

  3. Tomaten schoonmaken en in plakken snijden.

  4. Plakjes dakpansgewijs over schaaltjes verdelen.

  5. Over elk schaaltje 1 eetlepel sherry sprenkelen.

  6. Basilicum boven tomaten in stukjes scheuren.

  7. Bestrooien met (weinig) zout en peper.

  8. Schaaltjes in midden van oven zetten en ca.

  9. 15 minuten bakken.

  10. Kaas grof raspen.

  11. Peterselie fijn knippen.

  12. Schaaltjes uit oven nemen en oventemperatuur verhogen naar 200 gradenC.

  13. In elk schaaltje 1 eetlepel creme fraiche scheppen.

  14. Geraspte kaas erover strooien.

  15. Tomaten in ca.

  16. 10 minuten gaarbakken.

  17. Uit oven bestrooien met peterselie.

  18. Lekker met (geroosterd) brood.