Recept: Artisjok-basilicummousse met parmaham
Recept informatie
Bereidingstijd:
10 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1/2 potje gemarineerde artisjokharten (285 g)
1/2 zakje verse basilicum (15 g)
zout
versgemalen zwarte peper
1 plakje parmaham (vleeswaren)
1/2 zakje verse basilicum (15 g)
zout
versgemalen zwarte peper
1 plakje parmaham (vleeswaren)
Bereidingswijze van het recept
Artisjokharten samen met 8 blaadjes basilicum in keukenmachine of met staafmixer pureren.
Eventueel nog extra olie uit potje toevoegen om mousse smeuiger te maken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Van parmaham 4 dunne repen snijden.
Hamreepjes in de breedte over lepels leggen.
Mooie bergjes artisjokmousse op ham scheppen.
Reepjes ham over mousse dichtvouwen.
Garneren met kleine blaadjes basilicum.
Lekker bij een glas champagne.