Recept: Artisjok-basilicummousse met parmaham

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1/2 potje gemarineerde artisjokharten (285 g)
1/2 zakje verse basilicum (15 g)
zout
versgemalen zwarte peper
1 plakje parmaham (vleeswaren)

Bereidingswijze van het recept

  1. Artisjokharten samen met 8 blaadjes basilicum in keukenmachine of met staafmixer pureren.

  2. Eventueel nog extra olie uit potje toevoegen om mousse smeuiger te maken.

  3. Op smaak brengen met zout en peper.

  4. Van parmaham 4 dunne repen snijden.

  5. Hamreepjes in de breedte over lepels leggen.

  6. Mooie bergjes artisjokmousse op ham scheppen.

  7. Reepjes ham over mousse dichtvouwen.

  8. Garneren met kleine blaadjes basilicum.

  9. Lekker bij een glas champagne.