Recept: Siciliaanse kwarktaart

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten wachttijd 240 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

150 g lange vingers
6 eetlepels Marsala
50 g bittere chocolade
50 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes
250 g pitloze witte druiven
250 g ricotta
75 g witte basterdsuiker
1 citroen
4 blaadjes witte gelatine
2 1/2 dl slagroom
cacaopoeder
1 eetlepel olie (om in te vetten)

Bereidingswijze van het recept

  1. Cakeblik dun invetten.

  2. Bodem met lange vingers bedekken en 2 eetlepels Marsala erover sprenkelen.

  3. Chocolade fijnhakken.

  4. Pistachenootjes fijnhakken.

  5. Druiven wassen, klein trosje bewaren voor garnering.

  6. Rest van druiven in stukjes snijden.

  7. Ricotta losroeren met suiker.

  8. Chocolade, nootjes en druiven door ricotta roeren.

  9. Citroen goed schoonboenen en schil raspen.

  10. Citroen uitpersen.

  11. Gelatine ca.

  12. 5 minuten in ruim koud water weken.

  13. Citroensap met -rasp aan kook brengen.

  14. Gelatine uitknijpen en van vuur af in citroensap oplossen, door ricotta mengen.

  15. Slagroom stijfkloppen.

  16. 2/3 Deel van slagroom door ricottamengsel spatelen.

  17. Helft van ricottamengsel in cakeblik scheppen en gladstrijken, afdekken met laag lange vingers.

  18. Besprenkelen met 2 eetlepels Marsala.

  19. Rest van ricottamengsel erop scheppen en gladstrijken.

  20. Afdekken met lange vingers.

  21. Laatste eetlepels Marsala erover sprenkelen.

  22. Vorm afdekken en cassata in koelkast ca.

  23. 4 uur laten opstijven.

  24. Cassata op schaal storten.

  25. Bovenkant bestrijken met rest van slagroom.

  26. Garneren met achtergehouden druiven.

  27. (Licht bestuiven met cacaopoeder).

  28. Cassata in ca.

  29. 8 plakken snijden.