Recept: Siciliaanse visrolletjes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
55 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

800 g scholfilet
4 sneetjes oud witbrood
1 ui
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels pijnboompitten
3 eetlepels blanke rozijnen
4 eetlepels Marsala
4 eetlepels verse sinaasappelsap
25 g geraspte parmezaanse kaas
zout
(versgemalen) peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Visfilets met scherp mes halveren tot smalle filets.

  2. Afgedekt in koelkast bewaren.

  3. Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine tot fijn kruim malen.

  4. Ui pellen en fijnsnipperen.

  5. Oven voorverwarmen op 200 gradenC of gasovenstand 4.

  6. Ovenschaal licht invetten.

  7. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.

  8. Ui ca.

  9. 2 minuten zachtjes fruiten.

  10. Pijnboompitten en rozijnen ca.

  11. 3 minuten zachtjes meebakken.

  12. Marsala toevoegen en op 1 eetlepel na laten verdampen.

  13. Van vuur af sinaasappelsap, kaas en 1/3 deel van broodkruim erdoor roeren.

  14. Op smaak brengen met zout en peper.

  15. Pijnboompittenvulling aan 1 kant over visfilets verdelen.

  16. Filets voorzichtig oprollen en vaststeken met cocktailprikkers.

  17. In diep bord rest van olie, zout en peper door elkaar roeren.

  18. Rest van broodkruim op ander bord strooien.

  19. Visrolletjes eerst door olie, dan door broodkruim wentelen.

  20. Rolletjes tegen elkaar aan in ovenschaal leggen.

  21. In midden van oven in 12 tot 15 minuten gaar en licht goudbruin bakken.

  22. Lekker met rocketsla en pasta.