Recept: Gevulde artisjokharten uit de oven

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

3 eetlepels pijnboompitten
12 artisjokharten (blik 400 g)
3 eetlepels olijfolie
75 g Parmezaanse kaas (stukje)
200 g kalfsgehakt
3 eetlepels blanke rozijnen
1 theelepel citroenrasp (potje)
2 theelepels citroensap
2 theelepels Italiaanse keukenkruiden op olie
1 ei
zout
(versgemalen) peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Oven voorverwarmen op 175 gradenC of gasovenstand 3.

  2. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.

  3. Artisjokharten afspoelen en goed laten uitlekken.

  4. Ovenschaal invetten met 1 eetlepel olie.

  5. Kaas grof raspen.

  6. In kom gehakt, pijnboompitten, rozijnen, citroenrasp en -sap, keukenkruiden, ei en helft van kaas goed door elkaar mengen.

  7. Op smaak brengen met zout en peper.

  8. Artisjokken openbuigen en licht bestrooien met zout en peper.

  9. Artisjokharten hoog opvullen met gehaktmengsel.

  10. Artisjokken bestrijken met ca.

  11. 2 eetlepels olie en tegen elkaar aan in ovenschaal zetten.

  12. Laagje water in ovenschaal schenken en artisjokken ca.

  13. 15 minuten bakken.

  14. Rest van kaas erover strooien en artisjokken in ca.

  15. 10 minuten gaar bakken.